Solvency II XBRL in het nieuws

Als je het nieuws goed gevolgd hebt de afgelopen tijd of financiële bladen leest ben je vast Solvency II XBRL tegengekomen. De afgelopen jaren hebben steeds meer ondernemers en bedrijven het over Solvency II XBRL.

Het is niet bepaald verrassend dat bedrijven het steeds over Solvency II XBRL hebben in het nieuws want het heeft een directe invloed op hun. Steeds meer bedrijven worden verplicht tot het aanleveren van Solvency II XBRL. Dit zijn financiële rapporten dat digitaal in XBRL aangeleverd moeten worden. Voorheen hoefde het niet digitaal of in XBRL te worden aangeleverd.

Al het papierwerk koste controleren instanties te veel tijd en geld. Digitaal verwerken van gegevens gaat sneller en is overzichtelijker. Daarom gaat naast Solvency II XBRL ook andere rapporten digitaal worden. Uiteindelijk moeten alle rapporten digitaal aangeleverd kunnen worden. In de toekomst word Solvency II XBRL dan ook heel gewoon.

XBRL zelf is ook ontworpen voor het digitaal versturen en ontvangen van financiële informatie. Het is dus beveiligd en compleet veilig. Alleen de ontvanger kan de rapporten lezen en derde partijen kunnen er dus niet bij komen. Over de hele wereld zijn er nu software dat gebaseerd is op XBRL. In Nederland hebben we ook onze eigen versie ervan.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *